Professionel jagtorganisation. Beliggende kun ½ times kørsel fra grænsen. Gode rabatter på vildsvin. Læs mere om bukkejagt i Polen
3 dage fra 8.595,- Kr.
Der er på vores revirer mulighed for forskellige prisarrangementer. Se den komplette prisoversigt for dette revir her
Indkvarteringen finder sted i et dejligt jagthus midt i reviret. Vore gæster bor i den ene del af huset, mens jagtførsteren Edward Pawlak og hans hustru bor i den anden del. Gæsteafdelingen råder over en hyggelig opholds-/spisestue, 6 dobbeltværelser (2 værelser deler bad og toilet) samt 2 lejligheder, der hver omfatter 1 værelse, 1 badeværelse...
Læs mereVort statsrevir Chojna omfatter et areal på i alt 13.820 ha, hvoraf de 9.354 ha er skov, mens de resterende 4.466 ha er landbrugsarealer, eng og søer. Skoven består først og fremmest af nåleskov (76%), men også af 5% bøg, 9% eg og resten blandede løvtræer. Området er hovedsageligt fladt, men med en del lettere kuperede områder....
Læs mereVores samarbejde med statsskovvæsnet i Szczecin – Regionalna Dyrekcja Lasów Panstwowych we Szczecinie, eller i daglig tale RDLP Szczecin – går tilbage til 1982, hvor vi startede med at sende jægere til ét af revirerne. Senere hen kom flere revirer til, og nu i 2016 har vi mangeårige kontrakter med 4 af de bedste statsrevirer. På resten (=...
Læs mere
Så er min far og mig hjemme igen efter en rigtig god tur til reviret Chojna, hvor vi havde nogle rigtig gode dage. Opholdet var bare perfekt og jagtførerne, som vi havde, var også rigtig gode. Vi så en del rigtig store flotte hjorte på mellem 6-8,5 kg. som vi ikke måtte skyde, da de var 8-9 år og skulle være 10 år for at være gamle nok, når de havde krone i begge sider.
Vi hørte godt med brøl og brunstaktivitet, men i år havde det været noget tid før, og der havde været noget mere gang i brølene ugen forinden, men vi hørte masser af brøl og så en del flotte hjorte. Jeg skød en rigtig flot hjort på 4,5 kg. U-12ender som vi gik efter to aftener, hvor jeg skød den den anden aften. Den så lidt større ud, da den gik derude, og vi havde vurderet den til mellem 5 og 5,5 kg. men det er en rigtig flot Hjort og det var en rigtig god jagt, så det var perfekt. Min far skød en rigtig flot stærk Hjort den sidste morgen også en u-12ender men noget større og tykkere i stængerne 6,3 kg. og den havde han også haft en rigtig god jagt på, og det var en gammel Hjort, så det var også rigtig godt.
Så mange tak for en rigtig god tur. Vi ser frem til muligvis at skulle afsted igen næste år.
Mvh Jonas
Vi have en uforglemmelig jagttur i Polen. Vi havde nogle fantastiske dage med de bedste guider og noget fantastisk mad. Som sædvanlig havde Diana gjort 110% for at min far og jeg fik nogle fantastiske dage. Turen endte med at jeg fik min første buk og to fine svin. Men vigtigst af alt så fik vi nogle fantastiske oplevelser vi aldrig kommer til at glemme.
Se video her
Simon Krüger
Længe havde det været en drøm at få chancen for at jage skovens konge, nemlig kronhjorten – og denne mulighed dukkede op i september i Polen på reviret Chojna sammen med min far og to øvrige jægere.
Vi ankom på reviret lige i tid nok til en times jagt om aftenen, og efter få minutter på jagt begyndte skoven at spille musik. Først begyndte en hjort at brøle, lidt efter en anden, og sådan forsatte det. Der går et sus igennem hele kroppen, hjertet banker hurtigere og spændingen stiger – kort sagt, det var en ubeskrivelig oplevelse, selvom man ikke kunne se hjortene.
Næste morgen kl.06 forsatte brølene, og oplevelsen blev ikke mindre – hjertebanken, spændingen og suset i kroppen kom igen! Da morgensolen så småt viste sig, blev pürchen sat i gang mod et af brølene, og den første hjort viste sig i skovkanten, den var ikke selektiv, og pürchen forsatte – den morgen pürchede min polske jagtfører og jeg os ind på seks brølende hjorte – en kæmpe oplevelse at se skovens konge i brunst. På trods af, at det var i slutningen af brunsten , så var der aktivitet i skoven. Selvom der ikke blev skudt den første morgen, så var pürchen en oplevelse i sig selv. En fantastisk jagtform, hvor ens feber bliver sat på prøve.
Samme aften forsatte jagten ind på skovens konge. Denne gang var jagtformen noget anerledes, idet vi satte os i en hochstand og ventede på, at hjortene skulle vise sig. En hjort dukkede op bagved hochstanden, men opdagede os inden skudchancen bød sig.
Da mørket var ved at falde på, var det på tide at vende snuden mod bilen. På vejen kom endnu en stor oplevelse. Min jagtfører og jeg hørte noget inde i noget tæt, så vi gjorde os klar, i tilfælde af, at der skulle opstå en chance – det viste sig, at to hjorte kæmpede mod hinanden, og samtidig hørtes brøl i skoven, chancen bød sig ikke, men jeg var blevet en stor oplevelse rigere.
Næste morgen kørte vi ud i samme område, hvor vi havde pürchet os ind på de seks hjorte – måske en ny hjort var kommet til området.
Den mørke morgen bød på to brølende hjorte, den ene kom fra et område, hvor vi havde pürchet, den anden brølede nede foran os, cirka 200-250 meter ude. Da det begyndte at lysne, pürchede vi os tættere på hjorten nede foran, og det viste sig at være en hjort, som var kommet til området – en hjort, som vi far havde set aftenen før. En utrolig flot 10-ender hjort stod og brølede foran os i 15 min.
Min jagtfører stod og vurderet hjorten, og til sidst fik jeg tegnet – den er selektiv, og perfekt til afskydning. Pürchen blev sat i gang – Hjorten var gået igennem nogle træer, og havde kursen mod et åbent stykke eng. Vi pürschede os ind på 70 meter, og spændingen steg, hjertet bankede hurtigere – feberen havde meldt sin ankomst – men hjorten stod perfekt med bredsiden til, så det var en skuddet skulle falde, inden den fik færten af os. Hjorten blev ramt med en perfektbladkugle, men kæmpede en kamp for at forsætte, så den fik endnu en kugle og faldt efter denne. Feberen forsatte efter denne fantastiske pürch med et fantastik resultat, og benene rystede, så der skulle gå fem minutter, før vi kunne komme hen og se hjorten. En fantastisk hjort ventede os – en fuldstændig regelmæssig 10-ender på 6,3 kilo var forendt, og en lykkelig og glad jæger stod ved siden af, og nød oplevelsen til fulde.
Som sidegevinst skød jeg ligeså min første ræv ude på 200 meter, mens vi ventede på min far og hans jagtfører, der skulle hjælpe med fotografering og læsning af hjorten.
Jeg kunne ikke ønske mig en bedre tur – en tur med masser af udfordringer, men ikke mindst uforglemmelige jagtoplevelser med fantastisk jagtforme, og debut på både hjort og ræv.
Kan kun anbefale jægere at tage af sted og få samme sus og spænding, som jeg fik.
Jeg ankom mandag først på eftermiddagen, og fik tildelt mit værelse, som var pænt og rent og med god plads. Der var også mulighed for at låse riflen inde i eget våbenskab. De øvrige “fællesrum” var pæne og store, men lidt “slidt i kanten”. Forplejningen under opholdet var OK. Vi gik ikke sultne i seng.
Vi var i alt 3 jægere (alle danske) på stedet samtidig, og vi fik inden vi tog afsted om aftenen tildelt en jagtfører hver, efter at være adspurgt hvad vi ønskede at skyde og hvordan vi ønskede at jage. Jeg ville gerne kombinere det lidt med lidt anstand og lidt pürsch. Det fungerede rigtig fint med min jagtfører som Peter, som jeg snakkede lidt tysk med. Den første aften så vi lidt hundyr og lidt råvildt men ingen dåhjorte og hørte heller ingen brunst, det skyldtes mente Peter at det småregnede og havde regnet i flere dage og var forholdsvis varmt (14 gr.) Den aften var der ingen der skød noget. Men en af de andre havde dog hørt lidt brunst brøl, men længere væk.
Tirsdag morgen var der afgang kl. 6.30 og efter et kvarters kørsel over stok sten, i et vanvittigt tempo, nåede vi ud det område vi skulle jage i. Temperaturen var faldet til 8 gr. og det var tørvejr, så Peter mente at chancerne var gode. Efter vi havde afsøgt et par pladser, hvor kun så hundyr, gik vi mod et tredje sted og da vi nærmede os kunne vi høre flere hjorte brøle/bøvse.
Til sidst var vi inde på knap 100 m. af brunstpladsen, og sikken et syn, træerne stod meget tæt der, men vi kunne i kikkerten se op mod 40-50 hundyr der blev drevet rundt af 4-6 større hjorte, samt en hel del mindre hjorte som gik i udkanten af pladsen, alt i alt har der vel været 70 dyr på stedet.
Og der var gang i den, hjortene løb rundt mellem dåerne og sloges med hinanden, og det var nogle voldsomme lyde når de knaldede gevirene sammen. Det var fantastisk at opleve, jeg kan bedst beskrive lyden af hjortens “bøvs” når man er så tæt på, at det lyder som en løve der knurrer, bare megt kortvarigt. Men Peter mente at der var en eller 2 hjort der var interresante, men vi havde ikke en chance der hvor vi stod, pga. af tætheden af træer. Så vi gik en mindre omvej pga. vinden og kom om på “ydersiden” af stykket hvor beplantningen var knap så tæt.
Der stod vi så de næste 3 kvarter for at udvælge en hjort, og til sidst faldt valget på en jeg også kunne acceptere, den så meget stor ud i mine øjne, jeg havde riflen i anslag og afsikret 3-4 gange før den stod fri af træer og ikke mindst andre dyr, det var meget, meget spændende. Den var meget stor på den ene stang og lidt mindre på den anden, men som sagt så den meget stor ud i mine øjne, og Peter mente den var 3,3 – 3,5 kg. og det var jo noget i den retning jeg gik efter, så jeg lod kuglen gå (8x57) og den gik max. 10 m. og faldt omkuld. Og i løbet af ingen tid var pladsen rydtet for dyr. Vi ventede et øjeblik og gik så hen til hjorten som var stendød. Kuglen sad godt og jeg fik overrakt den sædvanlige gren med blod og så videre.
Det viste så sig så ved nærmere eftersyn at skovlen på den ene stang var kæmpe stor og den anden var “almindelig” så Peter var lidt nervøs for om jeg var tilfreds, men det havde været enormt spændende, og at hjorten så ikke var helt symmetrisk, betød mindre. Det vidste sig efter afkogningen at den havde haft en skade på kraniet for mange år siden, så “næsebenet” var lidt skævt og kæben havde været brækket, samt et par tænder også havde taget skade, og derfor havde den sat skævt op, ud fra tandslidet blev den bedømt til at være 9-10 år. Den blev slut afvejet til 3,28 kg samt opmålt til en bronze medalje, dette skyldtes ikke mindst den store skovl på den ene side.
Så det var en spændende tur, men langt at køre når man er alene. Men kunne godt finde på at tage en tur mere derover måske på trykjagt.
Mange hilsner
Kim
Videnskabeligt navn: Sus scrofa Underarter: Sus sr. castilianus (Portugal, Spanien) Sus sr. majori (Italien) Sus sr. reiseri (Albanien, Bulgarien, Jugoslavien) Sus sr. attila (Ungarn, Rumænien, Rusland) Udbredelse: Hele Europa med undtagelse af de Britiske Øer, det sydlige Italien og Sydgrækenland. Levested: Skovbevoksninger med tæt underskov, ofte i forbindelse med...
Læs mereTillæg for enkeltværelse
Hvis ikke andet er aftalt, bliver vore kunder normalt indkvarteret i flersengsværelser. I den forbindelse er det meget vigtigt at bemærke, at man bliver opkrævet for enkeltværelsestillæg, hvis:
• man tilmelder sig individuelt
• man er alene
• der rejser et ulige antal jægere
• man tildeles enkeltværelse på stedet - UANSET ÅRSAG
• man sover alene i flersengsværelse
• man bestiller enkeltværelse
Transport under selve jagten
Der er de fleste steder aftalt fastpris for kørslen i reviret under jagten. Prisen er pr. jæger, uanset om man får stillet ”eget” køretøj til rådighed eller ej. Priserne varierer fra 40-60 Euro pr. jæger pr. dag.
Jagten
I Polen foregår al individuel jagt med jagtføring 1:1, dvs. at hver jæger har sin egen jagtfører. Jagtføreren er ansvarlig for at udvælge og frigive vildtet, men det er til enhver tid den udenlandske jæger, der efter frigivelsen beslutter, om han/hun vil skyde eller ikke. Jagtføreren vil altid gøre sit bedste for at imødekomme jægerens evt. ønsker, men det er altid personen bag riflen, der har det endelige ansvar.
Ekstra jagtdag
I tilfælde af, at man ønsker at forlænge opholdet med en eller flere dage, skal det i hvert tilfælde aftales med os eller med tolken under opholdet. I enkelte tilfælde er forlængelse ikke muligt.
Afbrydelse af jagtophold
Forlader man af den ene eller anden grund reviret før tid, vil der ikke finde tilbagebetaling sted for de ydelser, man herved ikke har modtaget.
Ekstra måltider
Overskrider man opholdet med et enkelt måltid, bliver man opkrævet kr. 160,-. Overskrider man opholdet med 2 måltider, beregnes dette som 1 ekstra dags ophold.
Hunde
Medbringer man egen hund opkræves kr. 60,- pr. dag. Opmærksomheden henledes på, at ikke alle revirer accepterer, at hund medbringes. For indførsel kræves gyldigt hundepas, og hunden skal kunne identificeres ved læsbar øretatovering eller chipmærke.
Tolk
Tolk er obligatorisk på samtlige revirer, og man kan ønske hjemmefra, om man ønsker engelsk eller tysktalende tolk. På nogle revirer er tolken = jagtchefen eller jagtfører.
Aftaler
Aftaler mellem DIANA’s kunder og personale/jagtförster på revirerne vil ikke blive accepteret under nogen former. Enhver jagtgæst hæfter for underskrevet protokol - uanset ”private” aftaler, det være sig mundtlige eller skriftlige.
Trofædepositum
På vore prislistejagter vil der på bekræftelse/faktura blive opkrævet et trofædepositum, som efterreguleres efter hjemkomst ud fra den konkrete afskydning. Depositum er som følger:
Kronhjort | DKK 7.000,- |
Råbuk | DKK 1.500,- |
Dåhjort | DKK 3.500,- |
Vildsvin | DKK 1.500,- |
Muflon | DKK 7.500,- |
Drivjagt | DKK 3.000,- |
Vildt nedlagt i fredningstiden
Det polske ministerium har indført gebyrer for vildt nedlagt i fredningstiden.
Gebyrerne er som følger:
Kronvildt zloty 5.800,-
+ 2.000 zloty for trofæ op til 5,5 kg
+ 7.000 zloty for trofæ over 5,5 kg
Dåvildt zloty 2.300,-
+ 1.500 zloty for trofæ op til 2,6 kg
+ 3.000 zloty for trofæ over 2,6 kg
Sikavildt zloty 5.500,-
+ 1.000 zloty for trofæ op til 2,0 kg
+ 2.500 zloty for trofæ over 2,0 kg
Råvildt zloty 2.000,-
+ 1000 zloty for trofæ op til 430 g
+ 5.000 zloty for trofæ over 430 g
Muflon zloty 1.800,-
Vildsvin zloty 2.300,-
Øvrige arter zloty 1.000,-
Nedlægges vildt inden for jagttiden men uden jagtførerens tilladelse, betales trofæafgiften + 100% strafgebyr.
Protokol
Vi opfordrer alle vore jægere til at overvære vejning og opmåling i forbindelse med underskrivning af protokol – uanset hvilket arrangement man har købt. DIANA godkender ingen klager som følge af, at en jæger af den ene eller anden grund medbringer hele hovedet, og trofæets vægt herfor bliver ansat. Medbringer man hele hovedet af en keiler, går man ud fra, at den synlige del af tænderne udgør 1/3 af den totale længde. Normalt vejes og opmåles trofæerne 24 timer efter afkogning, med mindre vildtet nedlægges i slutningen af opholdet. Såfremt en jæger forlader stedet tidligere end 24 timer efter trofæet er kogt af og rengjort, er det den våde vægt, der bliver ført til protokols, og der vil ikke være mulighed for fradrag i prisen – uanset omstændighederne. Enhver jæger på vore revirer hæfter for det underskrevne i protokollen. Skulle man af en eller anden grund have anledning til at anføre klage/reklamation over jagten, opholdet el.lign., SKAL dette fremgå af protokollen, ligesom der i protokollen skal stå, hvis man påtænker at fremsende klage til os efter hjemkomsten. Ellers har vi ingen mulighed for at behandle klagen efter hjemkomst. Bemærk at du med din underskrift hæfter 100 % for det i protokollen anførte.
Endelig afregning
Den endelige afregning finder sted, når DIANA modtager protokollen fra Polen, hvilket kan tage op til 4-6 uger, uanset om der er tale om tilbagebetaling eller ekstra opkrævning. Evt. ekstra opkrævning er forfalden i løbet af 10 dage – også selvom man har valgt at efterlade trofæ, skind osv. i reviret for senere eftersendelse/afhentning. Vær opmærksom på, at såfremt nødstedt vildt affanges og senere påføres protokollen, hæfter jægeren for dette og vil blive opkrævet for det med den endelige opgørelse.
Alkohol
Det er et lovkrav, at samtlige jagter bliver oplyst til politiet senest 7 dage inden jagtens påbegyndelse - med angivelse af nøjagtige datoer for jagten samt indkvarteringsadresse. Dette betyder, at der kan komme uanmeldt kontrol. Det, man vil checke, er, om alle papirer er i orden, samt om jægerne går på jagt med alkohol i blodet. Promillegrænsen for kørsel i Polen er 0,0%, og det samme gælder, når man fører jagtvåben.
Kalibervalg
De polske regler siger følgende:
RÅVILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 1.000 joule.
ANDET VILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 2.000 joule.
Driv-/trykjagter
Vi gør opmærksom på, at det kun er tilladt at benytte sigtekikkert på max. 3 gange forstørrelse til driv- og trykjagter. Variable kikkerter, som kan stilles ned til 3 gange forstørrelse eller derunder, er tilladt. Det vil sige, at fx 2,5-10 gange forstørrelse er tilladt. Kikkerter med fast forstørrelse på mere end 3 er ikke tilladt. Ifølge den polske lovgivning, SKAL jægeren på drivjagt have mindst 2 elementer i tøjet i fluorescerende farver - dvs. gul eller orange.
Drikkepenge
Det er normalt at give lidt drikkepenge til sin jagtfører, til tolken samt i køkkenet. Hvad man giver er helt op til én selv.
Fuldmånekalender 2020/21
10. januar
09. februar
09. marts
08. april
07. maj
05. juni
05. juli
03. august
02. september
01. oktober
31. oktober
30. november
30. december
28. januar
27. februar
28. marts
Jagttider 2020/21
Råbuk | 09.05.-30.09. |
Rå/lam | 01.10.-17.01. |
Kronhjort | 21.08.-28.02. |
Kronkalv | 01.09.-28.02. |
Kronhind | 01.09.-17.01. |
Dåhjort | 01.09.-28.02. |
Dåkalv | 01.09.-28.02. |
Då | 01.09.-17.01. |
Vildsvin | hele året |
Muflonvædder | 01.10.-28.02. |
Muflonfår/-lam | 01.10.-17.01. |
Ræv | 30.05.-31.03. |
Grævling | 01.09.-30.11. |
Mårhund | hele året |
Vildand | 15.08.-21.12. |
Vildgæs (Vestpolen) | 01.09.-31.01. |
Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.
Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk
Nedlagte bukke afregnes iht. følgende prisliste:
BUKKE:
Op til 199 g DKK 2.200,00
200-299 g DKK 2.200,00 + DKK 12,50 pr. gram over 200 g
300-349 g DKK 3.450,00 + DKK 54,20 pr. gram over 300 g
350-399 g DKK 6.160,00 + DKK 83,20 pr.gram over 350 g
400-499 g DKK 10.320,00 + DKK 103,20 pr.gram over 400 g
Fra 500 g DKK 20.640,00 + DKK 57,60 pr. gram over 500 g
Parykbuk DKK 26.550,00
Anskydning DKK 2.900,00
Også mulighed for afskydning af vildsvin iht. følgende prisliste:
VILDSVIN:
Keiler:
140 mm - 159 mm DKK 5.760,-
160 mm – 199 mm DKK 5.760,- + DKK 174,00 pr. mm over 160 mm
200 mm og derover DKK 12.720,- + DKK 76,80 pr. mm over 201 mm
Afskydningsafgiften for keiler under 140 mm samt for unggrise og smågrise beregnes efter vægt og udgør:
Smågrise og unggrise:
Op til 29,99 kg DKK 840,-
30-49,99 kg DKK 1.800,-
50-79,99 kg DKK 3.100,-
fra 80 kg DKK 4.560,-
Anskydning DKK 1200,-
Der gives følgende rabatter på vildsvin:
50 % rabat på alle vildsvin op til 13,9 cm tænder
Kurs pr. 15/1-2024