Kronvildt findes kun i visse egne af Tyrkiet, men de primære jagtområder ligger i Sortehavsregionen, i Taurusbjergene, det centrale Anatolien samt i Marmara regionen.
Generelt er der tale om store ganske kuperede skovklædte områder, med en blanding af ege- og fyrreskove, lysninger og engarealer samt ganske tæt krat. En rigtig god biotop for både kronvildt og vildsvin. Revirerne varierer i størrelse men er generelt på mange tusinde hektar og man jager i 800 – 1.600 m.o.h.
I 1937 blev kronvildtet i Tyrkiet totalfredet, og det var først i 2004 at denne fredning blev ophævet i revirer ved Afyon, Eskisehir og Karabük, og der blev frigivet et begrænset antal licenser. Muligvis vil det tyrkiske ministerium for vildt og natur åbne nye områder de kommende år.
Som i øvrige dele af Europa foregår jagten som morgen- og aften pürsch, hvor man enten pürscher eller sidder på anstand og der er altid tale om jagtføring 1:1. Selvom man kan jage råbuk i Tyrkiet fra 1. maj til 31. oktober vil vi anbefale at man tager afsted enten i maj eller i brunsten som falder i sidste halvdel af juli og første halvdel af august.
I maj er temperaturen omkring 20-25 grader, og i sommerperioden ligger den normalt på 30-35 grader.
Man må ikke forvente at jagtføreren har de store sprogkundskaber, men hvis han ikke taler engelsk eller tysk er der en tolk i indkvarteringen, og på selve jagten plejer der meget sjældent at være sprogproblemer.