Jagtformer
Antilopejagt
Jagten på antiloper er helt i særklasse og, set i forhold til priserne på europæisk vildt, en ganske prisbillig jagtform, til trods for den finder sted i Afrika med alle de oplevelser, som følger med dertil. Samtidig kan man næsten være sikkert på at vende hjem med et pænt udvalg af trofæer og store oplevelser rigere. Antilopejagterne finder i langt de fleste tilfælde sted på jagtfarme i enten Namibia eller Sydafrika, og jagterne kan i høj grad skræddersys til den enkelte kundes ønsker og behov, både hvad angår hvilke arter man ønsker at jage, om opholdet skal være familieegnet eller ej, eller om man ønsker at bo under direkte luksuriøse eller mere simple forhold. Læs mere om antilopejagt her.
Big Game jagt
Big Game jagt byder ikke alene på store dyr, men også store udfordringer og oplevelser. Teknisk set er langt det meste jagt i Afrika vel egentlig jagt på Big Game. Selv mange af antiloperne er at betragte som ægte storvildt. Dog er det nok først og fremmest The Big Five, man tænker på, når snakken falder på storvildtjagt. Løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn, hvilket alle stadig er jagtbare arter i Afrika, om end der kun findes ganske få årlige licenser til sidstnævnte. Unikt for det vestlige- og centrale Afrika finder vi her, også jagten på fx Bongo, skovbøffel og Giant Eland som også er fuldblods storvildt. Jagten på The Big Four og storvildt generelt kan udføres med absolut god samvittighed, da jagten vil redde langt flere dyr fra krybskytterne, end dyr som mister livet i forbindelse med jagterne. Læs mere om Big Game jagt her.
Bjergjagt
Bjergjagt er udfordrende på alle parametre. Man udfordres på et fysisk-, mentalt- og skydeteknisk niveau. Samtidig er det svært at undgå at blive smittet af bjergenes magi og barske skønhed. Det er også i bjergene, at man kan finde nogle af de mest eftertragtede trofæer i verden, fx Snow Sheep, Blue Sheep, sneged måske den mægtige Markhor eller én af de mange underarter af Ibex; asiatisk, europæisk og spansk. Ganske vist er de eftertragtede trofæer i nogle af verdens mest ufremkommelige egne temmelig kostbare, men man kan sagtens prøve kræfter med bjergjagten på et prisniveau hvor de fleste jægere kan være med. Europa råder som bekendt over flere bjergkæder. Alperne, Pyrenæerne, Karpaterne og Tatrabjergene. Her kan man for ganske rimelige penge finde godt og udfordrende jagt på fx gemser, Muflon eller måske en af de forskellige spanske arter af ibex. Læs mere om bjergjagt her.
Bukkejagt
Råbukken, og i særdeleshed jagten på den, er noget som danske jægere altid har sat meget højt. Danmark byder som bekendt også på en glimrende bukkejagt, men sammenlignet med de fleste af vores nabolande, er prisen ofte høj, og trofæernes størrelse begrænset. Derfor søger mange danske jægere til udlandet i jagten på enten flere bukke og derved flere jagtoplevelser, eller for at udleve drømmen om den store medaljebuk, som man aldrig er lykkedes med at nedlægge på sit hjemlige revir. Polen må siges at være Europas ubestridte råbukke-land, som byder på glimrende jagter, ligegyldigt om målet er mange bukke, eller en enkelt som til gengæld er stor. Ungarn og England er også gamle kendinge for den didekerede bukkejæger, som dog primært har positioneret sig med større bukke. Også Frankrig og Spanien har markeret sig som et godt bukkeland. Råvildtet findes som bekendt over hele Europa, og i stort set alle lande har råbukkene udviklet sig med sit eget lokale præg. For mange rejsende bukkejægere handler det ikke længere om antal eller størrelse, men om at nedlægge en buk i så mange lande som muligt. Det kunne være Tyrkiet, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Skotland, Finland eller Rumænien. Læs mere om bukkejagt i Polen - vores mest populære destination for bukkejagt.
Drivjagt
Drivjagt er formentlig den mest intensive jagt- og naturoplevelse, man kan tænke sig. En kæde af drivere sætter vildtet i bevægelse frem mod en kæde af ventende skytter, og sikrer således, at der kommer vildt for skytterne. Drivjagt er også en af de mest skydeteknisk krævende jagtformer, hvilket giver store udfordringer for skytterne. En god forberedelse på skydebanen er ofte nøglen til en succesfuld drivjagt. Lande som Polen og Ungarn står for langt hovedparten af alt drivjagt, da de gennem årtier har formået at skabe nogle fantastisk ramme for drivjagterne, og en særdeles professionel afvikling af jagterne. I de senere år er også lande som Rumænien, Kroatien, Tyrkiet og Spanien, kommet med blandt udbyderne af drivjagter, og giver Polen og Ungarn kamp til stregen, i målsætningen om, at skabe Europas bedste drivjagter. Læs mere om drivjagt her.
Hjortejagt
Drømmen om hjortejagt rumsterer formentlig i langt de fleste jægeres baghoved, og et større antal jægere gør hvert år drømmen til virkelighed, og rejser til udlandet i jagten på deres drømmehjort. For nogle er hjortejagt ensbetydende med den mægtige kronhjort - skovens konge, mens andre helliger sig de smukke dåhjorte, eller de sky og flygtige sikahjorte. Hjortejagten er dog meget mere end det, og kunne fx også være Whitetail hjorte i Finland, Wapiti i USA eller Rusa på Mauritius. Der er absolut muligheder nok at vælge imellem. Som europæer er man dog velsignet med at have brunstjagten på den vældige kronhjort indenfor umiddelbar rækkevidde. En jagtlig oplevelse som en jæger bare SKAL opleve mindst én gang i sit liv! Læs mere om hjortejagt her.
Vildsvinejagt
Vildsvinejagt har noget aldeles magisk over sig, og vildsvinet i sig selv udgør noget nært det perfekte jagtobjekt. Vildsvinejagt er udfordrende, respektindgydende, og svinene kan under optimale forhold blive enorme. Man kan jage vildsvin på mange måder. På anstand, på drivjagter, på de mere beherskede trykjagter og sågar med stillende hunde. Ligegyldig hvilke jagtform man benytter, kan man være sikker på at blive udfordret, for et vildsvin, især et stort vildsvin, lader sig ikke bare overliste uden videre. Vildsvinenes bestande har gennem de seneste årtier vokset voldsomt i hele sit naturligvis udbredelsesområde, og tilgangen til jagten har vel næppe været meget bedre end den er netop nu. Læs mere om vildsvinejagt her.
Duejagt
Hvis du savner udfordrende jagt, så er duejagt for dig. Her er der rig mulighed for mange skudchancer. Duer kan jages året rundt i bl.a. England og Skotland, men jagten er exceptionel i sensommeren, mens mange har en forkærlighed for jagten om foråret. I efteråret er der mulighed for kombinationsmuligheder, hvor man kan jage andet småvildt, heriblandt fasaner, snepper og harer. Duejagten i Argentina er verdenskendt. Her kan man rende ind i enorme antal af de såkalde "doves", der minder lidt om skovduen. Læs mere om duejagt her.
Bjørnejagt
Bjørnejagt er noget ganske særlig. Det er ikke underligt, at jagt på bjørn er den ultimative jagtdrøm for mange jægere. Den spænding der ligger i at jage bjørn, findes simpelthen ikke andetsteds. Jagterne foregår i bl.a. Canada, Alaska, Rusland samt enkelte lande i Europa, heriblandt Rumænien og Kroatien. I Nordamerika er det både sortbjørne og brunbjørne (grizzly) der jages, mens man i Europa og Asien jager hhv. den europæiske brunbjørn eller den sibiriske brunbjørn. Læs mere om bjørnejagt her.