Fremragende bestand af dåvildt med en årlig afskudsplan på 150 stk. dåvildt. Dabrowa har mange stamkunder til dåhjorte- og hundyrsjagt. Meget spændende brunstjagt på dåhjort. Læs mere om Dåhjortejagt i Polen
4 dage fra 8.995,- Kr.
Dybe grynt flænger stilheden i den farverige efterårsskov. Kapitale dåhjorte kæmper en indædt kamp om dåernes gunst. Luften emmer af spænding… I Polen jages dåhjorten på den frie vildtbane, og jagten på denne finder typisk sted i brunsten, som normalt falder fra midten af oktober til starten af november.
Brunstjagten på de gryntende dåhjorte er lige så intens og spændende som kronhjortejagten, og den udøves på samme måde som en kombination mellem anstand og pürsch. Selvom dåhjorten er væsentligt mindre end kronhjorten, så er det ikke noget, den lader sig mærke med! Dybe brunstgrynt og vilde kampe mellem pladshjortene kendetegner det farverige brunstsceneri.
I Polen jages dåhjorten udelukkende på den frie vildtbane – jagthegn er forbudte i henhold til polsk lovgivning. Grundet en mangeårig stram vildtforvaltning er dåvildtet blevet mere og mere udbredt, og mange steder er bestanden tæt, hvilket giver en ganske intens jagtoplevelse, når man skal pürsche sig frem til brunstpladsen!
Vi råder over en bred vifte af de absolut bedste statskovsrevirer i det vestlige Polen, hvoraf nogle kan tilbyde dåhjortejagt i topkvalitet. Statskovsrevirerne har veluddannede, erfarne og ansvarsbevidste jagtførere, som hver især råder over deres eget område på revirerne. Jagten foregår oftest som pürschjagt eller som anstandsjagt fra skydetårne, der er placeret optimalt i forhold til dåvildtets færden under brunstperioden.
Der jages to gange om dagen, fra tidlig morgen før solopgang og igen eftermiddag/aften omkring solnedgang. Det vil altid være muligt at kombinere jagten på dåhjort med jagt på hundyr og vildsvin, når hjorten er skudt.
Der er 2 indkvarteringer tilknyttet Dabrowa. Den ene er hos Janusz Boguski, hvor der er plads til op til 8 personer. Der er ikke tale om vild luksus, idet man bor privat hos familien i deres hjem. Til gengæld er der en god og hyggelig atmosfære, og forplejningen er i top. Janusz Boguski taler godt tysk. Den anden indkvartering er hos familien Podlaszewska i Bursztynowo i dejlige...
Læs mereStatsreviret Dabrowa er på i alt 11.344 ha, hvoraf de 9.857 ha er skov, mens de resterende 1.487 ha er landbrugsarealer, enge, vådområder og mindre vandløb. Midt i reviret er en 19 ha stor sø, hvor der er mulighed for fiskeri. Skoven består først og fremmest af nåleskov (83,6%), men også af eg (5,8%), birk (4,4%), el (2,7%) og andre...
Læs mereVi har arbejdet sammen med statsskovvæsnet i Torun – Regionalna Dyrekcja Lasów Panstwowych we Toruniu, eller i daglig tale RDLP Torun – de sidste 21 år, og før det arbejdede Wilson Jagtrejser (som jo senere blev Diana) sammen med nogle af revirerne. Vort samarbejde omfatter 8 statsrevirer, og vi har mangeårige kontrakter med alle 8 revirer. På...
Læs mere
Kim og jeg er vel hjemme fra Dabrowa. En rigtig stor oplevelse ligesom de andre gange, vi har været der. Jeg skød 3 dåhjorte (2,60 – 1,80 og 2,50 kg), og Kim skød 2 dåhjorte. Hertil dåer, hinder og kalve. I alt 18 stk.
Det sidste billede viser den gode Kim. Det var 25. gang, at vi sammen tog på jagttur i Polen (alle gange i øvrigt med Diana ), og han mente, at han havde fortjent blomster for at have holdt mig ud i så mange år. Vores værtsfolk Karolina og Arek tog ham på ordet og fremskaffede en buket, som jeg så kunne overrække ham den næste dag.
Mvh Flemming
PS Det lykkedes heller ikke i år med kronhjorten, der skulle være en 10-ender, før jeg kunne skyde den. Men så er der jo en god grund til at tage derned igen. Til gengæld lykkedes det mig at kravle ind på ca 30 m af en sovende 8-ender kronhjort og lave lidt video og tage et par billeder.
Kim og jeg havde igen en rigtig god jagttur til Dabrowa i Polen. Det var 7 år i træk, at vi besøgte Arek, Karolina, Sigmund og alle de andre dernede. Området er jo først og fremmest kendt for sit dåvildt. Kim skød 2 dåhjorte (den største vejede 2,8 kg), og jeg skød 3 dåhjorte (den største vejede 2,5 kg). Herudover skød Kim dåer og kalve.
Jeg brugte min ekstra tid på at prøve at skyde en kronhjort, sådan som jeg har prøvet det mange af de andre år i Dabrowa uden held. Denne gang lykkedes det. Arek og jeg var på vej i hochsitz sidst på eftermiddagen den anden dag dernede. Jeg havde kort forinden været så heldig at skyde den første af dåhjortene. På vej mod hochsitzen ser vi 2 kronhinder så i kanten af et skovområde. De var urolige og anede tydeligvis, at noget var galt. De lister stille og roligt ud på midten af engen og inde fra skovområder får de følgeskab af mere end 20 stykker kronvildt. Hele engen var en lang række af kronvildt. Hinder, kalve og spidshorte mellem hinanden og næsten helt til sidst en fin kronhjort. Heldigvis trak den på et tidspunkt fri af alle de andre dyr, og jeg kunne lade kuglen gå på en afstand af 150 m. Herefter søgte den op ad en bakke og forsvandt i skoven, hvor vi fandt den vel 300 m fra skudstedet. Hjorten var en otteender på 4,2 kg.
Endelig havde både Kim og jeg den oplevelse at se ulv jage dåvildt.
Mvh Flemming (og Kim)
Vi er netop vendt hjem fra brunstjagten på dåhjort på vores polske stamrevir - statsreviret Dabrowa. Jeg nedlagde den største dåhjort, der nogensinde er nedlagt på reviret – på 3,45 kg – og Flemming nedlagde 2 fine dåhjorte på omkring 2,30 kg – for hans vedkommende dåhjort nr. 21 og 22 fra Dabrowa! Og selvfølgelig vender vi begge tilbage igen næste år.
Videnskabeligt navn: Cervus dama Underarter: Mesopotamisk dåvildt (C.d.mesopotamica) Udbredelse: Dåvildtet kommer oprindeligt fra Lilleasien men lever i dag på fri vildtbane eller i hegn over hele Europa. Levested: Skov gerne med kraftig underskov ofte i forbindelse med agerland. Dåvildt har stor forkærlighed for det åbne land. Beskrivelse: Stor hjorteart,...
Læs mereHunddyr består af adskillige vildtarter: kronvildt, dåvildt, råvildt og muflon Kronvildt/kronhind Videnskabeligt navn: Cervus elaphus Udbredelse: Holder til i Europa, dele af det nordlige Afrika og vestlige Asien. Den er blevet indført i Australien, New Zealand, Chile og Argentina. Levested: Denne art er for det meste skovdyr, men i visse områder,...
Læs mereVidenskabeligt navn: Sus scrofa Underarter: Sus sr. castilianus (Portugal, Spanien) Sus sr. majori (Italien) Sus sr. reiseri (Albanien, Bulgarien, Jugoslavien) Sus sr. attila (Ungarn, Rumænien, Rusland) Udbredelse: Hele Europa med undtagelse af de Britiske Øer, det sydlige Italien og Sydgrækenland. Levested: Skovbevoksninger med tæt underskov, ofte i forbindelse med...
Læs mereTillæg for enkeltværelse
Hvis ikke andet er aftalt, bliver vore kunder normalt indkvarteret i flersengsværelser. I den forbindelse er det meget vigtigt at bemærke, at man bliver opkrævet for enkeltværelsestillæg, hvis:
• man tilmelder sig individuelt
• man er alene
• der rejser et ulige antal jægere
• man tildeles enkeltværelse på stedet - UANSET ÅRSAG
• man sover alene i flersengsværelse
• man bestiller enkeltværelse
Transport under selve jagten
Der er de fleste steder aftalt fastpris for kørslen i reviret under jagten. Prisen er pr. jæger, uanset om man får stillet ”eget” køretøj til rådighed eller ej. Priserne varierer fra 40-60 Euro pr. jæger pr. dag.
Jagten
I Polen foregår al individuel jagt med jagtføring 1:1, dvs. at hver jæger har sin egen jagtfører. Jagtføreren er ansvarlig for at udvælge og frigive vildtet, men det er til enhver tid den udenlandske jæger, der efter frigivelsen beslutter, om han/hun vil skyde eller ikke. Jagtføreren vil altid gøre sit bedste for at imødekomme jægerens evt. ønsker, men det er altid personen bag riflen, der har det endelige ansvar.
Ekstra jagtdag
I tilfælde af, at man ønsker at forlænge opholdet med en eller flere dage, skal det i hvert tilfælde aftales med os eller med tolken under opholdet. I enkelte tilfælde er forlængelse ikke muligt.
Afbrydelse af jagtophold
Forlader man af den ene eller anden grund reviret før tid, vil der ikke finde tilbagebetaling sted for de ydelser, man herved ikke har modtaget.
Ekstra måltider
Overskrider man opholdet med et enkelt måltid, bliver man opkrævet kr. 160,-. Overskrider man opholdet med 2 måltider, beregnes dette som 1 ekstra dags ophold.
Hunde
Medbringer man egen hund opkræves kr. 60,- pr. dag. Opmærksomheden henledes på, at ikke alle revirer accepterer, at hund medbringes. For indførsel kræves gyldigt hundepas, og hunden skal kunne identificeres ved læsbar øretatovering eller chipmærke.
Tolk
Tolk er obligatorisk på samtlige revirer, og man kan ønske hjemmefra, om man ønsker engelsk eller tysktalende tolk. På nogle revirer er tolken = jagtchefen eller jagtfører.
Aftaler
Aftaler mellem DIANA’s kunder og personale/jagtförster på revirerne vil ikke blive accepteret under nogen former. Enhver jagtgæst hæfter for underskrevet protokol - uanset ”private” aftaler, det være sig mundtlige eller skriftlige.
Trofædepositum
På vore prislistejagter vil der på bekræftelse/faktura blive opkrævet et trofædepositum, som efterreguleres efter hjemkomst ud fra den konkrete afskydning. Depositum er som følger:
Kronhjort | DKK 7.000,- |
Råbuk | DKK 1.500,- |
Dåhjort | DKK 3.500,- |
Vildsvin | DKK 1.500,- |
Muflon | DKK 7.500,- |
Drivjagt | DKK 3.000,- |
Vildt nedlagt i fredningstiden
Det polske ministerium har indført gebyrer for vildt nedlagt i fredningstiden.
Gebyrerne er som følger:
Kronvildt zloty 5.800,-
+ 2.000 zloty for trofæ op til 5,5 kg
+ 7.000 zloty for trofæ over 5,5 kg
Dåvildt zloty 2.300,-
+ 1.500 zloty for trofæ op til 2,6 kg
+ 3.000 zloty for trofæ over 2,6 kg
Sikavildt zloty 5.500,-
+ 1.000 zloty for trofæ op til 2,0 kg
+ 2.500 zloty for trofæ over 2,0 kg
Råvildt zloty 2.000,-
+ 1000 zloty for trofæ op til 430 g
+ 5.000 zloty for trofæ over 430 g
Muflon zloty 1.800,-
Vildsvin zloty 2.300,-
Øvrige arter zloty 1.000,-
Nedlægges vildt inden for jagttiden men uden jagtførerens tilladelse, betales trofæafgiften + 100% strafgebyr.
Protokol
Vi opfordrer alle vore jægere til at overvære vejning og opmåling i forbindelse med underskrivning af protokol – uanset hvilket arrangement man har købt. DIANA godkender ingen klager som følge af, at en jæger af den ene eller anden grund medbringer hele hovedet, og trofæets vægt herfor bliver ansat. Medbringer man hele hovedet af en keiler, går man ud fra, at den synlige del af tænderne udgør 1/3 af den totale længde. Normalt vejes og opmåles trofæerne 24 timer efter afkogning, med mindre vildtet nedlægges i slutningen af opholdet. Såfremt en jæger forlader stedet tidligere end 24 timer efter trofæet er kogt af og rengjort, er det den våde vægt, der bliver ført til protokols, og der vil ikke være mulighed for fradrag i prisen – uanset omstændighederne. Enhver jæger på vore revirer hæfter for det underskrevne i protokollen. Skulle man af en eller anden grund have anledning til at anføre klage/reklamation over jagten, opholdet el.lign., SKAL dette fremgå af protokollen, ligesom der i protokollen skal stå, hvis man påtænker at fremsende klage til os efter hjemkomsten. Ellers har vi ingen mulighed for at behandle klagen efter hjemkomst. Bemærk at du med din underskrift hæfter 100 % for det i protokollen anførte.
Endelig afregning
Den endelige afregning finder sted, når DIANA modtager protokollen fra Polen, hvilket kan tage op til 4-6 uger, uanset om der er tale om tilbagebetaling eller ekstra opkrævning. Evt. ekstra opkrævning er forfalden i løbet af 10 dage – også selvom man har valgt at efterlade trofæ, skind osv. i reviret for senere eftersendelse/afhentning. Vær opmærksom på, at såfremt nødstedt vildt affanges og senere påføres protokollen, hæfter jægeren for dette og vil blive opkrævet for det med den endelige opgørelse.
Alkohol
Det er et lovkrav, at samtlige jagter bliver oplyst til politiet senest 7 dage inden jagtens påbegyndelse - med angivelse af nøjagtige datoer for jagten samt indkvarteringsadresse. Dette betyder, at der kan komme uanmeldt kontrol. Det, man vil checke, er, om alle papirer er i orden, samt om jægerne går på jagt med alkohol i blodet. Promillegrænsen for kørsel i Polen er 0,0%, og det samme gælder, når man fører jagtvåben.
Kalibervalg
De polske regler siger følgende:
RÅVILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 1.000 joule.
ANDET VILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 2.000 joule.
Driv-/trykjagter
Vi gør opmærksom på, at det kun er tilladt at benytte sigtekikkert på max. 3 gange forstørrelse til driv- og trykjagter. Variable kikkerter, som kan stilles ned til 3 gange forstørrelse eller derunder, er tilladt. Det vil sige, at fx 2,5-10 gange forstørrelse er tilladt. Kikkerter med fast forstørrelse på mere end 3 er ikke tilladt. Ifølge den polske lovgivning, SKAL jægeren på drivjagt have mindst 2 elementer i tøjet i fluorescerende farver - dvs. gul eller orange.
Drikkepenge
Det er normalt at give lidt drikkepenge til sin jagtfører, til tolken samt i køkkenet. Hvad man giver er helt op til én selv.
Fuldmånekalender 2020/21
10. januar
09. februar
09. marts
08. april
07. maj
05. juni
05. juli
03. august
02. september
01. oktober
31. oktober
30. november
30. december
28. januar
27. februar
28. marts
Jagttider 2020/21
Råbuk | 09.05.-30.09. |
Rå/lam | 01.10.-17.01. |
Kronhjort | 21.08.-28.02. |
Kronkalv | 01.09.-28.02. |
Kronhind | 01.09.-17.01. |
Dåhjort | 01.09.-28.02. |
Dåkalv | 01.09.-28.02. |
Då | 01.09.-17.01. |
Vildsvin | hele året |
Muflonvædder | 01.10.-28.02. |
Muflonfår/-lam | 01.10.-17.01. |
Ræv | 30.05.-31.03. |
Grævling | 01.09.-30.11. |
Mårhund | hele året |
Vildand | 15.08.-21.12. |
Vildgæs (Vestpolen) | 01.09.-31.01. |
Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.
Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk
Ved prislistearrangementet afregnes nedlagt vildt iht. følgende prislister:
Dåhjort:
Op til 1499 g DKK 4.100,-
1500 g- 1999 DKK 7.200,- + DKK 43,20 pr. 10 g o. 1500 g
2000 g - 2499 g DKK 9.360,- + DKK 48,00 pr. 10 g o. 2000 g
2500 g – 2999 g DKK 11.760,- + DKK 44,80 pr. 10 g o. 2500 g
Fra 3000 g DKK 14.000,- + DKK 162,00 pr. 10 g o. 3000 g
Anskydning DKK 6.000,-
Det vil normalt også være muligt at nedlægge hundyr og kalve/lam til følgende priser:
Dåer/kalve DKK 790,-
Kronhinder/kalve DKK 890,-
Råer/lam DKK 480,-
Også mulighed for afskydning af vildsvin iht. følgende prisliste:
VILDSVIN:
Keiler:
140 mm - 159 mm DKK 3.690,-
160 mm – 199 mm DKK 4.900,- + DKK 124,00 pr. mm over 160 mm
200 mm og derover DKK 9.860,- + DKK 197,00 pr. mm over 201 mm
Afskydningsafgiften for keiler under 140 mm samt for unggrise og smågrise beregnes efter vægt og udgør:
Smågrise og unggrise:
Op til 29,99 kg DKK 760,-
30-59,99 kg DKK 1.525,-
Fra 60 kg og op DKK 3.100,-
Anskydning DKK 1.270,-
Kurs pr. 15/1-2024